Over Frouke - Op pad Zijn coachpraktijk

Over Frouke

Ik ben Frouke Leemhuis (1986). Al van jongs af aan ben ik vrolijk en nieuwsgierig, creatief en aandachtig.

Ik hou van schatzoeken en diepgang, stel graag vragen en heb oog voor schoonheid.

Ik wordt blij van buiten zijn, een goede bak koffie, bloemen en afwisseling tussen alleen- en samenzijn.

Ik ben gediplomeerd integratief coach en natuurcoach. Ik woon met mijn gezin in Groningen en werk in mijn praktijkruimte in Slochteren of in de natuur.

Naast het coachen heb ik zo’n 14 jaar ervaring in het onderwijs als docent biologie, mentor, coach en leerlingbegeleider op een vmbo bovenbouw school. Hier merkte ik steeds meer dat ik vooral geïnteresseerd was in de mens achter het gedrag. Wat maakt dat je zo doet, denkt, of je je zo voelt. Wat heb jij nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Natuurlijk kwam ik ook van alles in mezelf tegen. In relaties, het moeder-zijn, in het onderwijs.
Tijdens o.a. een coachtraject, coachopleidingen, therapieën en cursussen en natuurlijk in het dagelijks leven leerde en leer ik stapje voor stapje weer goed te voelen, stevigheid in mezelf te vinden en authentiek zijn.

Het is best lastig in woorden te beschrijven maar ik heb het beeld van in plaats van op slot gaan (in een gevangenis van gedachten, niet meer voelen) en ‘gewoon even doorzetten’ als een open, veilige ruimte kunnen zijn voor alles wat er in me leeft. Ontdekken dat ik meer ben dan m’n gedachten en gevoelens en hier op een gezonde manier mee omgaan.
Emoties niet als lastig zien, maar als signalen die me de weg kunnen wijzen als ik ze doorvoel. Gevoeligheid niet als last, maar als talent in kunnen zetten. Vanuit de verbinding met mezelf keuzes maken en verbinding met de mensen en de wereld om me heen ervaren en van betekenis zijn.

Ik werk het liefst in een natuurlijke omgeving. De natuur ervaar ik als een grote, oordeelvrije ruimte waar plek is voor alles wat er leeft. Vanuit aanwezigheid raak ik verwonderd over wat ik zie bij mezelf, de ander en in de schepping en krijg ik richting. Dit ervaar ik voor mezelf en zie ik bij coachees gebeuren.

Geloof in God en het bovennatuurlijke is voor mij belangrijk, ik vind het waardevol om dit (als het passend is) ook in de coaching te betrekken.
De basis is voor mij onvoorwaardelijke liefde, die als rijke voedingsbodem een mens tot bloei laat komen.

Ik volgde o.a. de 2-jarige integratieve coachopleiding bij stichting Groundwork (geaccrediteerd SKB) en natuurcoaching bij Innersteps (geaccrediteerd CRKBO).
Andere trainingen en cursussen op het gebied van natuurcoaching, intuïtief en systemisch werken volgden.
Daarnaast ben ik op verschillende manieren bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording en blijf ik graag leren en ontdekken.

Coachen is voor mij:

met een open, oordeelvrije houding met jou onderweg zijn. Er op vertrouwend dat jij jouw pad loopt en je weg weet. Van daaruit jouw innerlijk landschap ontdekken, zien en voelen wat er in de schaduw ligt, tot de kern komen en in het licht op pad Zijn.

Ik geniet enorm van dit soort processen, voel me in m’n element en ben dan verwonderd over de rijkdom in de natuur en in het mens Zijn.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO, werk volgens de Internationale Ethische Code
en volg bij klachten het regelement van de NOBCO.

Ik ben als coach betrokken bij Stichting Groundwork en neem deel aan een intervisiegroep.

Kijk voor meer over Frouke en Op pad Zijn op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Groundwork
Innerstep