Op pad Zijn coachpraktijk - Ervaringen

Ervaringen

Wat levert coaching op?
Het leuke is dat je dit zelf bepaalt! Vooraf bepalen we wat jij wilt dat het jou oplevert. Lees hier voorbeelden van situaties waar je coaching voor kunt gebruiken.

Terwijl we op weg zijn naar jouw doel kan zijn dat je merkt dat er dingen boven komen waar je je (nog) niet bewust van was. We kijken samen of je deze paden en gebieden wilt verkennen. In ieder geval blijven jouw verlangens en wensen voorop staan en ontdek je misschien wel meer dan je van tevoren dacht.

Als we dit niet hadden gedaan, waren er altijd dingen geweest die we niet zouden hebben geweten, een deel van onszelf dat we niet zouden hebben gevonden, veerkracht waarvan we niet wisten dat we het hadden.

Raynor Winn – Het zoutpad


Coachees die je zijn voorgegaan merken na een coachtraject op:

 • inzicht in jezelf, je leert jezelf beter kennen en begrijpt waar iets vandaan komt.
 • je kent je kwaliteiten, je weet hoe je ze kan inzetten en benutten en ervaart jouw uniek en krachtig zijn.
 • er is zicht gekomen op je patronen en wat daarbij helpend is.
 • je ervaart (innerlijke) rust en balans.
 • je voelt weer waar je blij van wordt en kiest daarvoor.
 • je kunt relativeren.
 • je ervaart keuzevrijheid in wat je doet, denkt en voelt.
 • het stroomt meer, je merkt flow.
 • je ervaart (meer) zelfvertrouwen.
 • je hebt zicht op wat voor jou belangrijk is en je weet wat je wil.
 • je maakt een keuze, bijv. op het gebied van je tijdsindeling, je werk of zet praktische stappen in de richting van je dromen.

Ervaringen van anderen

‘Frouke werkt met enthousiasme en passie.’

‘Ik had vragen als: wat zorgt ervoor dat ik uit balans raak? Waarom kan ik lastig nee zeggen?
Frouke creëert een fijne, uitnodigende sfeer, ik voelde me welkom. Frouke hielp me tot rust te komen, te zijn. Met de juiste vragen kwamen we tot de kern van mijn worsteling, verdriet, ergernis of strijd. Waar ik zelf oordeel had over m’n denken en doen had Frouke dit niet. Dit hielp me om met een andere blik naar mezelf te kijken.
De afrondende sessie deden we buiten, er gebeurde weer veel in mij. Uiteindelijk ervoer ik rust en kan ik dat nu ook makkelijker zelf opzoeken in de natuur.
Frouke is lief, doortastend en kon m’n geratel op een natuurlijke manier ombuigen. Ze straalt rust uit en zorgde voor orde in m’n gedachten en gaat steeds weer terug naar de kern. Frouke hield me een spiegel voor en was blij en verwonderd met mij als ik iets ontdekte wat helpend was in dit traject en leidde tot groei.
Ik handel nu vanuit rust, denk mee maar neem geen problemen van anderen over. Ik luister beter naar m’n gevoel bij het maken van keuzes. Ik straal meer rust uit en voel me comfortabeler met mezelf.’

‘Frouke luistert erg goed en geeft fijne terugkoppelingen. Ze creëert een goede sfeer waarin ik me vrij voel om dingen te zeggen. Ze stelt goede vragen die ervoor zorgen dat ik kanten van mezelf belicht waar ik zelf niet zo snel een licht op kan/wil schijnen. We hebben veel diverse oefeningen gedaan.
Ik zit weer lekkerder in mijn vel, heb weer zin om te studeren en pak ook allerlei andere dingen op. Ik ben veel gedisciplineerder en ik kan positiever naar mezelf kijken. Ik krijg weer meer ruimte in m’n leven doordat ik me niet constant druk maak over hoe ik over kom. Ik kan m’n emoties beter voelen en benoemen en ik ben minder bang voor een burn-out.’

‘Frouke: een combinatie van lief, wijs, kundig en daadkrachtig.’

‘Ik kijk erg positief terug op Frouke haar coaching. Voordat we begonnen vond ik het best spannend, omdat ik het niet altijd makkelijk vind om over mezelf en mijn gevoelens te praten. Tijdens de sessies was dat alsnog wel spannend en soms lastig, maar de vormen die Frouke gebruikte en de vragen die ze stelde hebben me echt verder geholpen. De vormen die ze gebruikt lagen voor mijn gevoel heel dicht bij Frouke als persoon, dat maakte de sessies puur en dat gaf mij ook het setje om sommige dingen gewoon te proberen.

Het was heerlijk om buiten aan de slag te zijn. Mooi hoe Frouke de omgeving steeds inzet. Ik heb weer opnieuw ontdekt hoe erg ik kan genieten van buiten zijn!
Frouke blijft als coach heel dichtbij mij: ze zet wat ze van mij ziet en hoorde elke sessie opnieuw in. Ik had daardoor het gevoel dat ze me kende, me serieus nam en ze moedigt aan en bevestigt waar nodig. Dat was erg fijn!

Door onze sessies heb ik een duidelijker beeld gekregen van wat er in me omgaat. Er zijn concrete actiepunten uit de sessies gekomen. Ik heb het gevoel dat ik meer tools in handen heb waarmee ik dichtbij mezelf blijf en daar blij / tevreden mee ben. Dat helpt me om momenten te nemen om even stil te staan en mezelf weer wat meer liefde te gunnen.’

‘Coaching van Frouke is warm, empathisch en veilig, ze begeleidt het proces heel natuurlijk.’
‘Rust, ruimte, containment zijn kernwoorden tijdens de coaching.’

‘Ik merk aan alles dat ik stappen heb gezet. Ik heb het idee dat ik erg goed inzicht heb nu in hoe ik me voel, en ook kan kiezen voor wat helpend is. Ik kijk met een positieve blik naar de toekomst (en het heden), geniet van kleine dingetjes, ik durf meer (in sociale situaties bijvoorbeeld) en kan meer mezelf zijn. Ik voel me daardoor ook vrolijker, en lekker in m’n vel. Ook weet ik nu wat ik echt ontzettend leuk vind en heb ik besloten om hiermee aan de slag te gaan! Hier schaamde ik me eerder ook een beetje voor, maar nu ben ik er trots op dat ik mijn talenten kan inzetten voor iets dat ik echt leuk vind.
Ik voel me goed genoeg op weg om te weten dat ik ‘alles aankan’ om het even zo te zeggen. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar nu heb ik daar wel alle vertrouwen in.’

‘Frouke is ondersteunend, moedigt aan en stelt uitdagende vragen. Ze heeft een natuurlijke, warme luisterhouding.’

‘Door Frouke haar rustige manier van communiceren, het gebruik van praktische oefeningen, haar ontspannen houding, haar luisterend oor en het stellen van goede vragen kon ik open zijn en de ruimte krijgen om met mijzelf bezig te gaan. De oefeningen en gesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik tijd voor mijzelf neem, de rust op zoek om daadwerkelijk stil te kunnen staan bij mijn gedachten en gevoelens. De sessies kan ik gebruiken in het contact met mijzelf en ook bij mijn eigen cliënten.’

‘Na een traject bij de psycholoog (depressie, sociale angststoornis) dat weinig voor me had gedaan hoorde ik van Frouke als coach. Na de kennismaking voelde ik flinke opluchting omdat ik regelmatig dacht dat dit gewoon was wie ik ben. Tijdens de sessie gingen we concreet aan de slag wat mij ruimte gaf te relativeren en ik kreeg al gauw het idee dat het het goed zou komen.
Frouke vertelde me nooit wat te doen, maar ging met me in gesprek zodat ik zelf merkte wat ik wilde. Al met al heeft Frouke mijn leven ontzettend positief veranderd, iets waar ik heel dankbaar voor ben.
Frouke is de perfecte persoon als je een coach zoekt die geduldig met je mee luistert en kijkt, je concreet doelen en stappen helpt te maken en je helpt (weer) positief in het leven te staan.’